2013. december 29., vasárnap

4. Hogyan szabaduljunk meg gondolataink fogságából?


Ezt a gyakorlatot végezve (ami a 3. rész végén található) már sokkal megvilágosultabb lettél, azáltal, hogy tudatos lettél a gondolataidról. Lefogadom, hogy amit leírtál, ha leírtad, vagy amit megfigyeltél, nem igazából kedvedre való
. Valószínűleg sok olyan gondolatod van, amelyek elég kellemetlen érzetet keltenek benned. Ha tényleg őszintén elkapjuk a gondolatainkat, rájöhetünk, hogy valószínűleg megvan annak az oka, hogy miért nem vagyunk annyira tudatosak róluk. Mert bizony lelepleződünk magunk előtt, mert az ott egy háborús terület. Nincs sok kellemes dolog, amiben gyönyörködni lehetne.

2013. december 18., szerda

3. Hogyan szabaduljunk meg gondolataink fogságából?

A GONDOLATOKRÓL

Ha nem futtatjuk a szomorúság gondolatköreit, akkor nem érezzük a negatív érzelmeket sem, amik ezeknek a gondolatoknak a következményei.
Ha sikerül megkérdőjeleznünk a gondolatainkat, akkor átírhatjuk a szokásainkat és a szokásos gondolatköreinket is. Szó szerint megváltoztathatjuk a bevésődött járatokat az agyunkban.
De mint a szokások esetében, ha az agyunk az automata pilóta üzemmódban fut, akkor először is tudatossá kell válnunk erről, és mintegy kívülről, szemtanúként szemlélni gondolataidat – ahelyett hogy hagynánk a show műsort magától menni a fejünkben. Ahelyett hogy hagynánk, hogy elménk eldöntse, hogy mit vetítsen ki képzeletünk széles vásznára, és manipulálná az érzéseinket, vegyük vissza erőnket és kezdjük el tudatosan és szándékosan eldönteni, hogy mit akarunk gondolni.
Honnan tudhatjuk, hogy meg kellene kérdőjeleznünk, vagy változtatnunk egy gondolatot?
HA NEM TETSZIK AZ ÉRZÉS, AMIT KELT BENNÜNK.

2013. december 8., vasárnap

Az oldás menete

Mire számíthatsz?
 Jó, ha előre átgondolod a problémáidat, ezekről listát készítesz, és ezzel érkezel.
– Első találkozáskor jó alaposan kikérdezlek a múltaddal kapcsolatban, a fogantatásodtól napjainkig. Mi i történt most a jelenben, ami miatt elhatároztad, hogy eljössz. 
– Megbeszéljük a hozott listádat. Ezáltal ráhangolódunk a problémáidra.
– Kiválasztjuk, mely problémával kell foglalkozni.
– Megfogalmazod mi az a cél, az a vágyott állapot, amit szeretnél elérni az adott témával kapcsolatban.
– Körbejárjuk a problémát, van-e fizikai, lelki háttere, élményhez, személyhez kapcsolható-e, milyen erős rajta a stressz, hány százalékban a tiéd, hány százalékban vállalod?
– Megkeressük a MINTÁT. Átbeszéljük, hogy milyen új viselkedésmintára van szükséged, MIBEN VAN AZ ÚJ VÁLASZTÁSÁNAK LEHETŐSÉGE. 

– Ehhez konkrétan mit kell tenni, hogy rögzüljön. Lehet hogy egy "élet munkája" van a helytelen viselkedésminta mögött, ezért kell valami új minta, amit valamilyen tevékenységhez kötsz.  Ez úgy működik, mint egy horog.

Milyen új belső motiváló beszédre van szükséged? 
– Vállalod-e a mindezekkel járó feladatot, hajlandó vagy-e elfogadni a változással járó előnyöket?
– Ha kell, begyakoroljuk az otthoni megerősítő gyakorlatokat.

MINDEN NAP LEGALÁBB EGY PERCET RÁK KELL SZÁNNI, HOGY AZ ÚJ RÖGZÜLJÖN, EZ MUTATJA A FELELŐSSÉGVÁLLALÁST A VÁLTOZÁSÉRT.


Minden tanít minket valamire, és ezt a TANÍTÁST keressük a dolgok mögött.

Bejelentkezés: 
mail: marionn@citromail.hu
tel: 30/7575-542