2014. június 28., szombat

Elmefegyelmezés

Az ELME legalább hatvanezer gondolatot gondol naponta.
Legtöbbünk azt képzeli, hogy az elméje csak úgy ott van, és gondolja a gondolatokat. Nem is figyelünk oda, hogy mikre gondolunk egy nap folyamán.
Pedig a gondolataink meghatározzák azt, ahogy érzünk, cselekszünk, élünk. Tehát nagyon fontos lenne megtudni, hogy mi a csuda történik is ott a fejünkben.

FIGYELD MEG
Gondolatjegyzetelés:

2014. június 24., kedd

Epehólyag meridián


„AZT VÁLASZTOM AZ ÉLETBEN, AMI NEKEM JÓ"


 Feladata: Mivel az epehólyag szoros kapcsolatban áll a májjal és a máj meridiánnal, alapvetően befolyásolja az anyagcsere folyamatokat. A testnedveket, mint pl. az inzulint, az epét, a nyálat és a gyomorsavat egyensúlyban tartja. Ennélfogva a cukorbetegek számára nagy jelentőségű. A pszichikai tulajdonságok közül az epehólyag meridiánhoz a döntőképességet rendeljük.
·  Jellege: Energiamaximuma 23-1 óra között. Eleme a Fa. Pólusa a Yang. Hozzá tartozó feladat a lélekjelenlét, döntőképesség. Párja a máj meridián.

2014. június 19., csütörtök

Máj meridián


Feladata: A máj meridián a vér és az energia tárolásáért felelős, a csít szabályozza. Mivel a vér tisztításához is hozzájárul, a máj meridián erősíti a betegségekkel szembeni ellenállást. Pszichikai síkon a haragot és a dühöt képviseli.
Megerősítő mondata: "Örülök az élet változatosságának."
Érzelmei: düh, harag, nyugtalanság, neheztelés, önteltség, felemelkedés, átalakulás, szerencsétlenség, boldogság, elégedettség. 
  • Jellege: Energiamaximuma 1-3 óra között. Eleme a Fa. Pólusa a Yin. Hozzá tartozó testszövet az izmok és inak. Váladéka a könny. Érzékszerve a szem. Íze a savanyú. Színe a zöld. Hozzá tartozó érzés a harag és a düh. Párja az epehólyag meridián.