2015. október 10., szombat

Keringés szex - szívburok meridián

Feladata: A szívburok meridián a szívet, a vérkeringést és a vérellátást segíti. Felelős továbbá az emésztésért, valamint a pszichikai és pszichoszomatikus megbetegedésekért. Összességében a pszichikai stabilitásért, az életörömért és az életkedvért.
·  Jellege: Energiamaximuma 19-21 óra között. Eleme a kiterjesztett Tűz. Hozzá tartozó érzékszerv a nyelv. Íze a csípős. Hozzá tartozó érzés az életkedv, életöröm. Pólusa Yin. Párja a hármas-melgítő meridián.
·  Lefutása: A mellkasból ered, ahol összeköttetésben van a szívvel. A testfelszínre a mellbimbó közelében kerül, megkerüli a hónaljvonalat és a kar belső oldalán a tüdő- és a szív meridián között középen fut le a tenyérre, majd a középső ujjhegyen, középen ér véget. Mély ága a rekeszizmon át a hasüregbe hatol, ahol kapcsolatba lép a hármas melegítő meridiánnal, annak három szintjét köti össze.
·  Fizikailag összefügg: A szívvel és az érrendszerrel.
·  Lélektani értelemben összefügg: A gondolati és az érzelmi védettséggel, valamint a többiekhez való közelítéssel.
·  Fizikai egyensúlyhiány esetén: Vérkeringési zavarok, magas vérnyomás, visszértágulat és renyhe keringés.
·  Lélektani egyensúlyhiány esetén: Álmatlanság, rossz álmok, érzelmi sebezhetőség, kimerültség, dekoncentráltság. Túl határozott magatartás és társadalmi beilleszkedési nehézségek.
·  Túlműködés tünetei: Túl érzékeny reakciók, idétlen nevetés, zavaros beszéd, túl erősen koncentrál a munkára, hajlam görcsökre, szívdobogás, szédülés, magas vérnyomás, rossz vérellátás, bizsergés az ujjakban, feszítés a gyomorban és gyomorfájás, hasmenés és székrekedés.
·  Alul működés tünetei: Idegesség, szórakozott és idétlen, de mégis merev, álmatlanság, gyakori álmok, szívdobogás és szívpanaszok, alacsony vérnyomás, rossz vérkeringés, légszomj, szorító érzés a mellkasban, mandulagyulladás, nyelési nehézség, gyomorfájás, fájó bordák.
·  Étkezési tanácsok, gyógynövények, fűszerek, illóolajok, virág gyógyszerek: Ugyan az, mint a szív meridiánnál.

ERŐSÍTŐ PONTOK

KSZ 9 - M1
KSZ 3 - V 10
NYUGTATÓ PONTOK
KSZ 7 - L 3
KSZ 3 - V 10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése