2015. március 31., kedd

Access bolondságok

Testünk intelligenciája
,, Milyen lenne a világunk, ha mindenki úgy járkálna a földön, hogy élvezné a testét, szeretné és gondoskodna róla, ahelyett, hogy ítélkezne felette és addig büntetné, amíg létezik. Mennyire más világ lenne!
Milyen világban szeretnél élni a gyönyörű testeddel? Milyen lenne a világ, ahol tisztelnénk és figyelembe vennénk a testünk intelligenciáját és éberségét? Milyen lenne a világ, ahol a testek tisztelve lennének?
Ki mered deríteni? Shannon O'Hara ,,
Korlátozó hiedelmek
Tudatában vagy-e, hogy a legtöbb korlátozó hiedelmednek nem az az oka, hogy jól beült a tudatalattidba, vagy hogy ne lennél képes ezeket pillanat alatt túllépni. Alapvetően csak tévedésben vagy arról, hogy ki vagy te.

2015. március 30., hétfő

Hólyag meridián

  • Mondat: Uralom az életem.  Kezembe veszem az életem irányítását. 
  • Teszt: Focipassz – bokát, lábfejet kifordítva tartani – befele forgatni
  • Érzelmi háttér: félelem,  aggodalom,  rettegés, pánik,  béke,  magabiztosság, elszántság,  nyugtalanság, frusztráltság, türelmetlenség, befele fordultság,  bizonyosság, alkalmasság – alkalmatlanság, megfelelés, bátorság – bátortalanság,  jelentéktelenség
  • Feladata: Az összes meridián közül ennek van a legnagyobb hatásköre, mivel ezen fekszik a legtöbb pont, valamint a többi meridián harmonizáló pontja. A hólyag meridián a vizelet gyűjtéséért és kiválasztásáért, a szaporítószervekért felelős, valamint tárolja az aktív energiát. A hólyag meridián kapcsolatot létesít a központi és a vegetatív idegrendszer között.
    Lefutása: A belső szemzugban ered, onnan a homlokon, fejtetőn át lemegy a nyakon, ott két ágat alkotva jut le a gerincoszlop vonala mentén párhuzamosan a lumbális területre. Innét a comb hátsó részén, majd az alsó lábszár hátsó részén lejut a külbokához, majd a külső lábfejen át a kisujj körömpercének laterális oldalán ér véget. Elágazik a fejtetőn, a nyakon, a lumbális régióban. Csatlakozik a veséhez, léphez, majd bejut a hólyagba is.

2015. március 11., szerda

A csodálatos enzimek

Az enzimek az élet szikráját tartalmazzák, azokat az elemeket, amik minden élő sejtnek elengedhetetlenül szükségesek Felmérhetetlen számú és fajta enzim létezik. Minden élőlényben megtalálhatjuk, ezek adják az élőlények sajátosságait, felépítik szerveiket, és működésben tartják azokat Az enzimek nélkül nincs sejtosztódás, növekedés, szaporodás Ők irányítják a kémiai és biológiai folyamatokat, ők azok az irányítók és végrehajtók, akik minden ÉLŐ teremtményben megtalálhatók, és az életerőt biztosítják! 
Két fő fajta enzim található az emberben: 
endogám enzimek - emésztést elősegítők - a nyál, hasnyál és más mirigyek állítják elő