2015. augusztus 20., csütörtök

Önmagunk ellehetetlenítése

Önmagunk ellehetetlenítése, életünk megsemmisítése, és a végtelen lehetőségek kizárása.
A kivetítések, elvárások, elkülönülések, ítélkezések és visszautasítások megbénítják az életed. Ha már kivetítesz valamit valakire, és elvársz tőle valamit, el kell különülnöd önmagadtól. Elutasítást kell keresned. Meg kell ítélned magad és másoknak is megengedned, hogy megítéljenek téged. Hol van itt a választás. Sehol. 
Ha bármit kivetítesz, vagy elvársz, megsemmisíti a teremtőképességed. Az emberek nem fogják fel, milyen nagy dolog ez: ez teljesen megsemmisítő.
Kivetítések
"Ha kivetíted, hogy valakinek szerinted mit hogyan kellene csinálnia, és ez nem az amit ő szeretne, lehet neki saját nézőpontja? Esetleg ami nem olyan, mint a tiéd. Tulajdonképpen nem lehet saját nézőpontja, ezért mindig el kell ítélnie önmagát, amiért nem a te kivetítéseidnek, elvárásaidnak, elkülönüléseidnek, ítéleteidnek és elutasításaidnak felel meg." (Gary Douglas) 

2015. augusztus 17., hétfő

Vékonybél meridián

          Megerősítő mondat: Azt csinálom, amire szükségem van. Képes vagyok örülni.
  • Feladata: A vékonybél meridián feldolgozza a bevitt táplálékot, szétválasztja és ezáltal a táplálékot energiává alakítja. Ezenkívül a nyálkahártyákra hat. Pszichés tulajdonságok közül az elemzés képességét és a megbízhatóságot hordozza.
  • Jellege: Energiamaximuma 13-15 óra között van. Eleme a Tűz. Pólusa Yang. Párja a szív meridián.
  • Lefutása: A kézkisujj külső körömszegleténél ered, majd a tenyér belső széléről az alkar, majd a felkar hátsó belső szélén a vállra megy. Kapcsolatba lép a húgyhólyag- és a kormányzó meridiánnal. Onnan a nyakon át az állkapocs szöglete mögött az orrszárny irányába fordul, majd a járomcsont alsó szélét elérve ketté ágazik. Egyik ág a külső szemzug irányába megy, majd behatol a fülbe. A másik ág a belső szemzugban csatlakozik a hólyag meridián első pontjához. A kulcscsont feletti árokból indul egy leágazása, amely a szívhez, majd a gyomorhoz fut.
  • Fizikailag összefügg: A vékonybéllel, a nyelvvel és az alsó ajakkal.

2015. augusztus 11., kedd

A vonzás és a hála

Univerzum nem érti a nemet. 
Az Univerzum nem tesz különbséget pozitív és negatív között. 
Nem ért a szavakból. Képekből ért
Erősen kell tudnunk, hogy mit akarunk, és ezt erősen KÉPzeljük el magunk előtt. 
Legyünk hálásak mindenért, amit már megkaptunk. HÁLA!
Kívánságunk felvállalható legyen Isten és ember előtt.
Érezzük, hogy meg is érdemeljük.
Vezessünk pozitív naplót arról, hogy miért vagyunk HÁLÁsak, amit mintha már is megkaptuk volna.
Belső boldogsággal várjuk, teljes hittel a megvalósulást. 
Vállaljuk a következményeit, ha megvalósul. 
Áldást kérjünk, ne könyörögjünk. 
(Van hogy meg se merjük engedni még a reményt se, hogy megkapjuk)
Ne találjuk ki, hogy hogy valósuljon meg, azt hagyjuk az Univerzumra. 

2015. augusztus 10., hétfő

Paraziták


A legújabb megfigyelések és tapasztalatok a figyelmet a szervezetben lévő élősködőkre, parazitákra irányították. Az élősködőkből fakadó problémák száma sokkal nagyobb, mint gondolnánk. Nem túl kellemes elképzelni, hogy bennünk ilyen rémségek élnek, amik ha ki lennének nagyítva, horrorfilmbe illő szörnyetegek lennének. Inkább ne is gondoljunk bele.

Mik azok a paraziták?
A paraziták olyan mikroszkopikus élősködők, amik mint a nevük is mutatja, más élőlényekből veszik maguknak a létükhöz nélkülözhetetlen életenergiát, táplálékot, környezetet.

2015. augusztus 8., szombat

Antioxidánsok

Mik azok a szabad gyökök?
Az emberi szervezet vegyi konyhájában mindenféle folyamatok zajlanak, többek között anyagcsere folyamatok, égési folyamatok is, amik ugye oxidációval járnak. Az oxidáció folyamán szabad gyökök is szabadulnak fel, ami nagyon hasznos a káros baktériumok elpusztításában. Ezek olyan molekulák, vagy molekularészek, amik páratlanul maradtak, és párt keresnek maguknak, akikkel összekapcsolódjanak. Ha káros baktériumokat kötnek le, az jó; a baj akkor keletkezik, ha ezek a szabad gyökök túlzottan elszaporodnak, és máshonnan rabolnak elektronokat maguknak, és a túlzott elszaporodás elsavasodáshoz vezet.
A szabad gyökök sok betegség alapját képezik, pl. a szív- és érrendszeri bajokét, a rákét, károsítják a sejtjeinket, ami gyorsítja az öregedési folyamatokat.