CSAKRÁK


Csakrák - Csakra blokkok oldása 
Az emberi test különböző fizikai és finom fizikai energiarendszerekből áll.
Fizikai szinten az immun-, endokrin-, kardiovaszkuláris-, keringés-, emésztés-, csont-, légző-, izom-, idegrendszer-, stb.
Finom fizikai szinten pedig a meridiánok, csakrák, aura és egyéb áramlatok tartoznak hozzá.
Az energiarendszer közvetlen hatással van a fizikai testre. Minden egyes csakra energiája az úgynevezett meridiánokon keresztül áramlik ki az egész energiatestbe, amely a fizikai test egyfajta tervrajza.
Mindegyik meridián egy szervvel áll összeköttetésben, és mindegyik szerv kapcsolatba hozható bizonyos érzelmekkel.
A csakra kereket, örvényt, csokrot jelent. Míg a meridiánok energiaszállító pályák, a csakrák energiaközpontok. Hét ilyen energiaközpont található a gerinc mentén. Minden csakra a személyiség különböző területeit szabályozza, speciális feladatai vannak, az egyén története, vágyai, akadályoztatása kódolva van benne. Ha két csakra energetikailag el van vágva egymástól, az általuk képviselt területek hadban állnak egymással: pl. a fej és a szív közötti konfliktus. 

A csakrák és burkok          
A jóga elmélete szerint nemcsak a testünk vagyunk, nemcsak a fizikai csont bőr és víz, és néhány kiló vegyszer, hanem a fizikai testen kívül más testeink is vannak, amik más szinten működnek: 
Fizikai test (Annamaya kosa)
Energia vagy prána test, vagy érzelem test (Pranamaya kosa)
Mentál test- vagy az elme székhelye (Manomaya kosa)
Tudatburok, buddhi, bölcsesség (Vigjanamaya kosa)
és van egy Üdvösség burok (Anandamaya kosa) 
Mindezek a burkok az Önvalót, Atmant, Lelket veszik körül, aki sérthetetlen és nem pusztul el soha, örökkévaló és teljes. Csak ebben a 3D-s anyagi világban nem tud megnyilvánulni ezek nélkül a burkok nélkül, amik mint egy szkafander veszik körbe, vagy mint az orosz matrjoska babák, egyik a másikban. 

A Csakrák a gerinc mentén elhelyezkedő energiaközpontok átsugározzák ezeket a burkokat, belülről kifelé, kívülről befelé, átszínezve azok tartalmát.
Pl. a 3. csakránál így kapcsolódik össze a fizikai: emésztés,tűz, hő, az érzelmi: agresszió, értelmi: hatalomvágy, bölcseleti öntudat minőségei.
A csakrák közelében lévő szervek kapcsolatban állnak az adott csakrával. A csakra elzáródása az adott szerv gyengeségét, betegségre való hajlamát erősíti. 
A csakrákat lehet energiagyakorlatokkal, meditációval, légzéssel, mantrákkal, mudrákkal, drágakövekkel, sőt még öltözködéssel, színterápiával is élesztgetni. Kineziológia oldás is létezik mind a hét csakrára kidolgozva. 
A következő hét csakrát ismerjük (bár van olyan rendszer, ahol csak öt, van ahol tíz csakra is létezik), és ezek a következő fő területekkel állnak kapcsolatban:


1. Gyökér  - A BIZTONSÁG           Tovább: Muladhára csakra - Gyökércsakra ...
2. Szakrális   - A TEREMTÉS         Tovább: Svádisthána csakra - Szakrális csakra
3. Köldök  - A HOSSZÚ ÉLET, HATALOM     Tovább: Manipúra csakra - Solar plexus
4. Szív - A RÉSZVÉTEL, A SZERETET          Tovább: Annahata csakra - Szívcsakra blokkoldás
5. Torok  -  A KAPCSOLAT, A KOMMUNIKÁCIÓ              Tovább: Visuddha csakra - Torokcsakra
6. Harmadikszem  - AZ ÖNMEGVALÓSÍTÁS, A TUDÁS    Tovább: Agja - Homlokcsakra 
7. Korona  - AZ EGGYÉVÁLLÁS                     Tovább: Sahasrara csakra - Koronacsakra Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Miért jó a kineziológia?

A kineziológia képes felszínre hozni, oldani, átírni, megváltoztatni azokat az életünk során felhalmozódott, sőt generációkból átörökölt mintázatokat, lenyomatokat, melyek különböző környezeti hatásokra, neveltetésre, traumákra ... alakultak ki. Olvass tovább...