KINEZIOLÓGIA

Kérem a kineziológiára, vagy bármilyen más terápiára jelentkezni vágyókat, emailben kérjenek időpontot.  (marionn@citromail.hu)  Köszönöm. 
Gnoti Seauton "Ismerd meg önmagad - s megismered a sorsodat" 
Életmód tanácsadás a kineziológia eszközével, ami egy olyan önismereti, önfejlesztő problémamegoldó, stresszredukciós módszer, mely segít egy jobb, energikusabb életminőség kialakításában a belső erőforrások feltárása által. 

Az életmód tanácsadás során többféle technikát alkalmazok, mindig az adott problémának megfelelően. Megfelelő figyelemmel hallgatlak, talán s sorok között is. Segítek önmagadra találni, megtalálni a helyed, a feladatod az életben. Segítek megtalálni azokat a blokkokat, amik akadályoznak a kívánt életminőség megélésében, és új választási lehetőségeket találni az életben.
KINEZIOLÓGIA OLDÁSOK - MIRE SZÁMÍTHATSZ? 
Mi a kineziológia?                          
A kineziológia képes felszínre hozni, oldani, átírni, megváltoztatni azokat az életünk során felhalmozódott, sőt generációkból átörökölt mintázatokat, lenyomatokat, melyek különböző környezeti hatásokra alakultak ki.
A kineziológia egy olyan stresszcsökkentő módszer, mely az izomtesztelésen alapul. Az  izmokban tárolódott blokkok valamilyen negatív élmény hatására alakultak ki. Ezen blokkok oldásával beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai, a felismert, kimondott, hatástalanított blokkok nyomán megszabadulunk a negatív érzelmektől, képesek leszünk szabadabban, képességeinket kibontakoztatva, egy teljesebb, minőségibb, sikeresebb életet élni, jövőképet kialakítani.
A kineziológia nemcsak a múlt feltárásáról szól, hanem a jövő, cél, perspektíva kialakításáról is a coaching segítségével. 
Sok-sok hasonló reakció kialakít egy mintázatot, egy lenyomatot bennünk, amely stresszhelyzetben bekapcsolja automatikus működésünket (üss vagy fuss), és behatárolja válaszreakciónkat
A kineziológia képes felgombolyítani Ariadne fonalaként az egymásra rakódott mintázatokat, és eljutva a gyökerükig, egyenként kigyomlálni őket.
A kineziológia fajtái közül a Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológiát tanultam, amely Dr. Varju Márta szellemi tulajdona. Ennek több tanfolyamát elvégeztem és vizsgázott TEK tanácsadó lettem. 
Ha a kineziológus segítségével felgöngyölítettük a viselkedésminták keletkezésének korát, és oldottuk annak okát, akkor szabadon eldönthetjük, hogy úgy akarunk-e élni tovább, mint eddig, vagy más utat választunk. Csak akkor szabadulhatunk meg végleg a problémáinktól, ha tényleg meg akarunk szabadulni tőlük. Ha feloldottuk például az autóvezetéstől való félelem "gyökérokát", elvégeztük a feladatokat, attól még nem fogunk autót vezetni. Ahhoz bele is kell ülni abba az autóba, tehát meg kell adnunk magunknak a lehetőséget a sikerre.

- STRESSZOLDÁS KINEZIOLÓGIÁVAL

Baj van a főnököddel? kollégákkal? férjeddel? feleségeddel? gyerekkel?                                       
Valamiért mindig ugyanolyan helyzetekbe kerülsz, mindig ugyanolyan emberekkel találod magad szemben, akikkel valamiért nehezen boldogulsz, feszültség van köztetek? 
Amíg nem oldjuk fel ezeket a mintákat, mindig újra és újra kapjuk a szituációkat. 
Általában valamilyen régebbi, sokszor gyerekkori megküzdési stratégia vagy annak hiánya áll az ilyen jellegű problémák mögött. 
A probléma stresszes állapotot idéz elő, ez a stressz pedig valahol elraktározódik a testben. Ezen a helyen egy blokk keletkezik, amely nem engedi a szabad energiaáramlást.
Az életmód tanácsadás során kívülről ráláthatsz viselkedésedre az adott helyzetben, ráláthatsz a problémára a saját- és a másik szempontjából is. Jogodban áll új stratégiát választani és azt begyakorolni. 
Valamely kapcsolatodban mindig ugyanazon a módon reagálsz?
Az elméd egyfolytában valami körül pörög, és csak mondja a magáét? Nem tud kikeveredni az adott ügy mondatainak ismétléséből?
Ha egyfolytában csak mondod és mondod a magadét, újra és újra lepörgeted a traumatikus jelentet, csak egyre jobban és jobban bevésed azt a tudatalattidba.
E körül a gócpont körül feszültség, stressz keletkezik, izmaid görcsbe rándulnak, felveszel egy testtartást, egy pozitúrát, ami rögzül. Még testi szinten is képes vagy manifesztálni. 
De hát hol van ez a probléma? Hol van az a személy? Hol van az a jelenet? Ki érzi azt? Ki találta ki? és ki táplálta annyi időn keresztül. 
Valószínű, hogy Te magad. Bezártad elméd ketrecébe, és nem ereszted ki onnan. 
Nézd csak meg jobban. Valóban ott van?  Valódi ez a probléma? Vagy csak a gondolat van ott? A gondolatot pedig Te gondolod. Te táplálod. Te nem ereszted. 
Keresd meg a gyökerét, kapd el, alakítsd át, bocsásd meg, cseréld le. Valami szépre jóra kellemesre, szeretetteljesre. :-)

- GENERÁCIÓS MINTÁK OLDÁSA
Amikor a probléma a családi felmenőktől ered.
A Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia azért fantasztikus, mert a problémáinkat nemcsak a jelenben tudjuk feltárni, hanem különböző idősíkokban. Az epigenetika egy új tudományág, mely szerint nemcsak a gének által öröklünk, hanem az un. epigének által is. Ezek a génekhez kapcsolódó metilációs mintázatok az elődeink életmódja, gondolkodása, viselkedése, táplálkozása stb. hatására alakultak ki. 

Elképzelhető, hogy a családban a nők/ férfiak mindig ugyanazt a viselkedésmintát követik. Mindig uralnak és kontrollálnak mindent, vagy mindig szenvednek és megalázottak, mindig hajnaltól éjfélig csak dolgoznak, vagy mindig mindenüket elveszítik, elverik, elisszák, mindig mindent megesznek, vagy soha semmit nem dobnak ki, mert még jó lesz valamire, és még sokféle mindig lehetséges. 
Lehetséges, hogy te is ezeket a mintákat követed, öntudatlanul. De ha ezek a minták felszínre kerülnek, kimondatnak, átíródnak, akkor a sorsodat is átírhatod általuk. 

- TESTSÚLYKONTROLL, MOZGÁSKONTROLL, SZOKÁSKONTROLL
Nem vagy megelégedve testsúlyoddal? Nem tetszik a kép, amit a tükörben látsz? Baj van a belső képeddel?
Energiátlannak érzed magad? Valahol elfolyik az energiád?
Érzelmi problémáidnak akár már testi tünetei is vannak?
Vannak ismétlődő szlogenek a családban?
Nem vagy megelégedve testsúlyoddal? Nem tetszik a kép, amit a tükörben látsz? Baj van a belső képeddel?
Energiátlannak érzed magad? Valahol elfolyik az energiád?
Érzelmi problémáidnak akár már testi tünetei is vannak?
1. Táplálkozáskontroll, testsúlykontroll

Mi az amit megeszünk, és épít? Azok vagyunk, amit megeszünk?
A kineziológiai izomteszt segítségével összeállíthatunk étkezési tervet specifikusan számodra.
2. A testképünket, egészségünket, energiánkat nagymértékben befolyásolja az is, hogy mennyit és hogyan eddzük, mozgunk. Milyen a mozgásunk, a tartásunk. A test a lélek temploma, fizikai állapotával is törődnünk kell. Minden ami bent az kint is jelentkezik. Még az érzelmek is megjelennek testi formákban, testtartásban, energiaállapotban.
Majd húsz éves jógafilozófia és jógagyakorlás után képes vagyok megfelelő jógagyakorlat és légzésgyakorlat tervet összeállítani és begyakorolni veled.

2. A  meridián rendszerünkben korrigálhatjuk a blokkokat
melyek akadályozzák az energia szabad áramlását. Többletenergia halmozódik fel az egyik oldalon, és hiány keletkezik a másikon. Bizonyos meridiánpontokat tartva kiegyenlítjük az energiaáramlását.
A meridiánokhoz érzelmek kapcsolódnak, melyek gyakori "érzésével" "előállíthatjuk" magunknak a blokkokat.
Az izomteszteléssel feltárhatók ezek az érzelmek és keletkezési körülményeik, és ott az adott korban oldva, átalakítva, tudatosítva lehetőség van átírásukra.
3.  Az érzelmi rendszerünk sokszor a családi szlogenek, szólások, szokások programjának ismétlése - ezek felülírhatók. 

Jó, ha elgondolkodsz azon, milyen szólások, szlogenek ismétlődnek a családodban (pl. „A nő sorsa a szenvedés". „Mi olyan fajta vagyunk, aki mindent kibír." „Nekünk mindenért keményen meg kell dolgozni." „Felelőtlen vagy, mint az apád/anyád." „Másokért élj" „Nekünk semmi sem sikerül." „A gyerek neve hallgass!" „Szégyelld magad!"
Ezek a "jó kis mondások" szépen meghatározhatják életünket, programként, kötelezően követendő mintaként rögzülve.

- ÉLETFELADAT
Mi végre vagy a világon? 
Mi a feladatod az életben, mi a valódi vágyad, ami felé törekszik a lelked? 
Mik azok a dolgok, amik általában a legnehezebben mennek az életedben, ahol a legjobban be vagy akadva. 
Egy izgalmas kirándulásra hívlak. Próbáljuk meg megkeresni valódi önmagad, valódi vágyadat, valódi ÖN MAGodat, feladatodat. 

Teszed a mindennapok dolgait, jössz-mész, felkelsz, megmosod a fogad, elkészíted a reggelit, munkába mész a megszokott útvonalon, intézkedsz, ebédelsz, neveled a gyereket, főzöl, eszel, alszol ... szóval automata üzemmódban végzed a napi feladataidat.
Eszedbe jutott már, hogy hol vagy TE ebben az egészben? Ki vagy TE? Van egy eredeti gondolatod? Van egy eredeti tetted? Ha lehámozod magadról a sok sallangot, rád aggatott címkét, aminek képzeled magad, hiszed magad, amit tanítottak, amit tanultál, ami mind nem te vagy, csak szerezted, olvastad, hallottad ... minden volt már. Mindent kitaláltak már, mindent elmondtak már, mindent elvégeztek már, mindent elgondoltak, leírtak már.
Akkor kiderül, hogy nincs egy önálló én-gondolatod. Minden csak a rád rakódott életek elmetöredékei, elmeemlékei, elmegondolatai. Amit mondasz, gondolsz, teszel, minden csak megszokás, szokás, mert így kell, mert így szokták, megfelelés. A szerepeid játsszák a darabot a színpadon, te meg csak lesed. 
Ott bent belül van egy ripacs (bocsánat: Egó őfelsége), aki elvárja, hogy tapsoljanak, napsugarazzanak neki, míg Ő a Színpadon eredetieskedik. Aki minden figyelmedet magára vonja, mert TE azt hiszed, hogy Ő vagy. 
De néha, pillanatokra, rövidebb-hosszabb időre, hirtelen felülről, kívülről láthatod az egész Színpadot, az életed színpadát, ráláthatsz a bohócra, a ripacsra, és akkor rájössz, hogy TE nem is az vagy, hanem az, aki az egészet felülről nézi. 
De ki az a titkos felülről néző? 
Néha eljön egy pillanat, ami megállít, amikor rácsodálkozol a világra, elragad az összhatás, és valami élmény ér, amiben jelen vagy, amikor nem gondolsz a múltra és a jövőre. Ilyenkor nem a ripacs játszik, nem az EGÓ napsugarazik magának, ilyenkor megszólít a benned lakozó figyelő. Megszólít a lelked. A lelked mélyén lakozó valódi önmagad, valódi önvalód.
Aztán ez is elmúlik, és te csak keresed, és szeretnéd visszaállítani azt a percet, amikor úgy volt minden, mert akkor minden tökéletes volt, és talán boldog voltál. 
De az már a múlt, és most a most van. 
Egy izgalmas kirándulásra hívlak. Próbáljuk meg megkeresni valódi önmagad, valódi vágyadat, valódi ÖN MAGodat, belső Napodat.
Megnézzük, miért nem tud ez megvalósulni, mi tört benned össze valaha valahol, amiért nem tudod megélni valódi kreatív énedet? Milyen helyzetbe ragadtál bele, ami miatt nem tudsz továbblépni, felnőni? A végére összeáll a kép! 

- SZÍVCSAKRA BLOKK OLDÁS 
Mit szeretnél szíved szerint?
Miért nem teljesülhet, amit szeretnél, mi akadályoz benne?
Milyen minta alapján blokkolódott a szívcsakrád?
A szívcsakra jellemzői
A szív szanszkrit neve egyszerre jelent elfogadást és adást is.
A szívcsakránkkal való foglalatosság azt jelenti, hogy egyensúlyba hozzuk az adás és elfogadás harmóniáját. Fontos pont a szívcsakránál a megbocsátás képessége.
A megbocsátás nem más, mint az együtt érző cselekvés.

- ÉRINTÉS OLDÁS

- És még számtalan esetben ajánlott a kineziológia, amit az élet produkál. 

Ha szeretnéd mélyebben megismerni a kineziológiát, esetleg kedvet érzel elsajátítani, további információkért a TEK Kineziológus képzés mibenlétéről, a különböző szintű kineziológia tanfolyamok leírásáról az Európa Akadémia oldalán tájékozódhatsz. 

KINEZIOLÓGIA OLDÁS MENETE
Mire számíthatsz?
 Jó, ha előre átgondolod a problémáidat, ezekről listát készítesz, és ezzel érkezel.
– Első találkozáskor ún. anamnézist veszünk fel. Születés, szülők, családi állapot, saját család, munka, és minden amit fontosnak tartasz. Mi is történt most a jelenben, ami miatt elhatároztad, hogy eljössz. Felvázolom a kineziológia működési mechanizmusát is.
– Megbeszéljük a hozott listádat. Ezáltal ráhangolódunk a problémáidra. 
– Elvégzem az előteszteket, melyek segítenek behangolni jelzőrendszeredet, ha szükséges 
Tovább: Kineziológia oldás menete ...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése