MIND COACHING


Hogyan szabaduljunk gondolataink fogságából, hogyan fegyelmezzük elménket?

Mi is az az elme? Hol van, és miből áll, és mit akar?
Hogyan lehet túljárni az "eszén"?
Mi az a COACHING - sőt, MIND COACHING?
Az alábbi hét részből álló sorozat erről szól, egy különleges coaching (önmenedzselési) technikán keresztül, ami tele van gyakorlatokkal.
A lényege, hogy hogyan alakítsd át a gondolataidat annak érdekében, hogy olyant gondolj, amitől jól érzed magad, és a jóérzésnek megfelelően cselekedj, minek következtében jobb eredményekre számíthatsz az életben.
A gondolataid a "te kezedben" vannak, te döntöd el, hogy mit gondolsz. A körülményeket, a férjed, a főnököd, a szomszéd néni gondolatait nem tudod irányítani, arra nincs ráhatásod.
A csodát csakis a saját fejedben tudod elvégezni.
A MIND COACHING tanácsadáson pedig - a kineziológia eszközeit segítségül hívva, ha kell - a célokkal, a jövő kialakításával, az új viselkedés mintákon, gondolkodásmódon dolgozunk.
Míg a kineziológia tanácsadás inkább a múlt sebeinek feltárásával foglalkozik, a coaching azzal, hogy hogyan tovább. Mit tudok ezzel az információval kezdeni, ami megváltoztatja az életem, annak érdekében, hogy boldog, sikeres, harmonikus, szeretetteljes életet tudjak élni. Hogyan lehetne még jobb? És mi lenne, ha könnyedén, örömtelien és ragyogóan jönnének az események, fogadnám és élném meg őket. Mondom: könnyedén! és örömtelien! és ragyogóan! :-)

HAJLANDÓSÁG

A hajlandóság egy belső éberség, amely felnagyítja a kapcsolatot személyes emberi természetünk és isteni lényünk között. Ez a határozottság, kitartás, fogékonyság, könnyedség és megfelelő reakció gyakorlása – nem feltétlenül ebben a sorrendben.

Azt jelenti, hogy megsértheted a status quódat, a régi törvényeidet mind magadban, mind másokban, kivívva a másfajta gondolkodásmódot a mostani helyett.
Mi a hajlandóság?
- Hogy hajlandó vagyok szembenézni magammal, és azzal, hogy a választott "rossz"-hoz miért ragaszkodom tudat alatt, milyen előnyöm származik belőle, amiért nem vagyok hajlandó megtenni a változáshoz vezető lépéseket.
- Tehát: Hajlandó vagyok megtenni a lépéseket, amik a változáshoz vezetnek?
- Hajlandó vagyok elengedni minden blokkot akadályt, mind az idők kezdetétől a végéig, amik akadályoznak abban, hogy könnyedén, örömtelien és szabadon önmagamat válasszam?
- És elengedem a félelmet a változástól, hogy rosszat döntök, és még attól is, hogy majd ha döntök, mit szólnak azok, akik elvárják tőlem hogy olyan legyek mint eddig?
- És még mi egyéb lehetséges? Mi kellene a változáshoz?  

VÁLTOZÁS, ÚJRATERVEZÉS
Nagy erőkkel történik a változás, az elengedés, az újrafogalmazás, módszerváltás. 
Változás: Minden változik. Ezt el kell fogadni. Viszont valamiért félünk és elutasítjuk a változást. A változás elutasítása abból a félelemből ered, hogy ha elengedem az irányítást, a változás irányítását, az kicsúszik a kezemből, és nem teszek meg mindent a helyzet megoldása érdekében. Mindent kontrollálni akarok. 
A félelem ellenállást szül, és ennek köszönhetően feszültség lesz bennem, ami megakadályozza, hogy előrelépjek. Beindul egy mókuskerék, amiből csak akkor tudok kilépni, ha feladom az irányításhoz való ragaszkodásomat. 
Az irányítás feladása azt jelenti, hogy történjen bármi, az úgy jó, ahogy van. A negatív dolgokat természetesen könnyen elengedjük, de a pozitív élményekhez ragaszkodunk. Mi marad akkor nekem? Mi leszek én ezek nélkül az élmények, dolgok, emberek nélkül?
Neeeem!      olvasd tovább: 

KIVETÍTÉSEINK
A Projekciók magukba foglalják azokat az egybeszőtt "igazságokat", amelyek segítenek a világot olyannak látni, amilyennek az ego szeretné. Ezek engedik, hogy a "szegény áldozat" szerepében maradjunk, nem vállalva a felelősséget. Így mindig mindenről a világ tehet, mi pedig rosszkedvűek lehetünk, méghozzá szerintünk teljes joggal. 
Állíthatunk és panaszolhatunk bármit, a külvilágon legtöbbször nem áll módunkban változtatni. Önmagunkat és álláspontunkat ezzel szemben bármikor megváltoztathatjuk. Mivel egy az egyetlenegy dolog, amit nyomban megtehetünk, ez meglehetősen jó eredménnyel kecsegtet.
olvasd tovább: 

PÉNZMÁGUS
Milyen elakadásaid vannak a pénzzel kapcsolatban? 

Milyen családi mintákat őrzöl tudatalattid mélyén? Milyen szlogenek, ítéletek hangzottak el a pénzzel kapcsolatban a családban? A gazdagok mind rossz emberek. Akinek sok pénze van, az nem lehet tisztességes ember.
A pénzt csak kemény munkával, küzdelemmel lehet megkeresni.
A pénz nem boldogít.A pénzt azonnal be kell fektetni.
A pénzt gyorsan el kell költeni, amíg van. A pénzt meg kell becsülni, nem szabad elszórni. Mindig kuporgatni kell. Kölcsönökből lehet csak vásárolni. Kölcsönből nem szabad vásárolni. A becsületes emberek szegények. Lelki munkáért nem szabad pénzt kérni. "A pénz ... (tetszőlegesen behelyettesíthető).
Kíváncsi vagy milyen pénzkereső típusba tartozol?
Pénz archetípus teszt. 
Mi lenne, ha tudatos lennél a pénzről, a pénztípusodról, és egy csodálatos lelki-anyagi-szellemi megismerési utazáson vennél részt?   olvass tovább: 

NEMET MONDANI
Vannak, akik nagyon erőszakosan szokták győzködni a másik embereket, úgy, hogy látszik rajtuk a nagyon akarás. A nagyon akarást szükség vezérli, a félelem és a kompromisszum.
Ne látszódjon meg rajtunk a nagyon akarás, az elijeszti a másik felet.
Aki nagyon akar, az túl sokat beszél, túl sok információt feleslegesen kikotyog.
A túl sok beszéd megfelelésből jön, a mindenáron nyerni akarásból, hogy rád figyeljenek. Öncsillogtatás.
Sürgetni sem jó a másikat, mert átsüt rajta a nagyon akarás. olvass tovább: 


ELMEGYÓGYÍTÁS
Az ELME legalább hatvanezer gondolatot gondol naponta.
Legtöbbünk azt képzeli, hogy az elméje csak úgy ott van, és gondolja a gondolatokat. Nem is figyelünk oda, hogy mikre gondolunk egy nap folyamán.
Pedig a gondolataink meghatározzák azt, ahogy érzünk, cselekszünk, élünk. Tehát nagyon fontos lenne megtudni, hogy mi a csuda történik is ott a fejünkben.   olvass tovább: ELMEGYÓGYÍTÁS II.
Az érzelmeink jeleznek: 
Mit érzel most?
Minden érzelmet, amit valaha éreztél egy gondolat váltott ki. 
- Úgy tűnik, mintha egy rajtad kívülálló dolog okozna valamit, ami benned van.  De a helyzet sohasem így van.
- Valami történik rajtad kívül, amire gondolsz valamit, reagálsz, ami felébreszt egy érzést benned.
olvass tovább:  olvass tovább: 


ÖNMENEDZSELÉSI GYAKORLAT
A problémákat látjuk vagy a megoldásokat?
Az alábbi gyakorlat abban segít, hogy felismerjük, hol van teendőnk, min kell változtatnunk?  olvass tovább 
ÚJÉVI CÉLBALANSZ
Közeledik az év vége, és az új év. Ilyenkor mindenki számot vet az
elmúlt év eredményeivel, sikereivel, hiányosságaival, és új elhatározásokat tesz, célokat tűz ki maga elé, ami nagyon helyes.
A TEK tanácsadás során coaching módszerekkel is segítek a számvetést meghozni, és az új célokat kitűzni az elkövetkezendő évre.
Foglalkozunk a problémákkal, amik az utadban állnak. 
Megkeressük a legyőzésükhöz szükséges erősségeket, lehetőségeket, támogatókat, és az akadályozó tényezőket. 
Kialakítjuk a megfelelő célt - amiben végig a kineziológia eszközeivel segítünk rá a pontos meghatározásra.
Mi pontosan a számodra legmegfelelőbb terv, elérendő feladat, munka, tevékenység? 
Arra fókuszálunk, hogy a fontos választásokban segítséget nyújtsunk a döntések meghozatalában. 
Eredményeképpen mi várható?  olvass tovább: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése